Ψηφιακή ταυτοποίηση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα: Θα επεκταθεί;

Ανάμεσα στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας προβάλει το ηλεκτρονικό εισιτήριο με ταυτόχρονη ψηφιακή ταυτοποίηση προσώπου.

Ουσιαστικά, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί αγώνας των δύο μεγάλων κατηγοριών χωρίς smartphone στο οποίο δεν υπάρχει η εφαρμογή wallet με καταχωρημένο το ψηφιακό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και άρνηση σάρωσης του smartphone στο οποίο θα έχει καταχωρηθεί και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Να σημειωθεί πως στην εφαρμογή wallet πρόκειτε να προστεθεί ο προσωπικός μας αριθμός του πολίτη, με τον οποίο θα συνδεθεί το δελτίο ηλεκτρονικής αστυνομικής μας ταυτότητας, όπως και άλλα προσωπικά μας δεδομένα (κάρτα εργασίας, ΑΑΔΕ, υγειονομικός φάκελος, κάρτα αναπηρίας, κρατικά επιδόματα, δίπλωμα οδήγησης, ΕΦΚΑ και βλέπουμε).

Αλλά έχοντας το ιστορικό δεδομένο της υποχρεωτικής σάρωσης για την είσοδο σε ένα σωρό χώρους με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid-19, για προστασία της υγείας (όλων) μας, προκύπτει ένα ερώτημα.

Αν θα επεκταθεί μελλοντικά η υποχρεωτικότητα της σάρωσής μας μέσω smartphone ή για όσους δεν έχουν smartphone πιθανότατα μέσω της ψηφιακής μας ταυτότητας, για την προστασία της ασφάλειας (όλων) μας. Όπως κατά την είσοδό μας σε αγώνες άλλων αθλημάτων ή σε κινηματογράφους, σε θέατρα, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε μαγαζιά, σε καταστήματα τροφίμων, στις εκκλησίες κλπ κλπ ή ακόμα και για τις συναλλαγές μας.

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 27 Δεκεμβρίου 2023

www.eksadaktylos.gr  

.

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/Politics/article/293205/oiallagespoyferneioneosnomosgiathnopadikhbiakameresdrakonteioselegxosstaeisithriakaisthneisodo

https://www.liberal.gr/politiki/live-i-exeidikeysi-ton-metron-gia-tin-opadiki-bia-apo-ton-gbroytsi

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest