Από τον Ισραηλινό βομβαρδισμό παρακείμενα του Ορθόδοξου μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Οι Ισραηλινοί σήκωσαν αεροπλάνo για να βομβαρδίσουν έναν τρομοκρατικό στόχο, στον οποίο όχι τριάντα, όχι είκοσι, αλλά όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, ένας τρομοκράτης της Χαμάς είχε ολόκληρο κέντρο διοίκησης και ελέγχου καθώς και τρομοκρατική υποδομή.

Ανάμεσα σε άλλους και τα Hellenic Hoaxes έσπευσαν να εξηγήσουν πως ο ισραηλινός στόχος ήταν το παρακείμενο κτήριο και όχι το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι. Όμως, στην ανάλυσή τους κανείς δεν καταπιάνεται με την τερματική βλητική του πυραύλου. Δηλαδή, αν οι Ισραηλινοί γνώριζαν τα αποτελέσματα που θα είχε η πρόσκρουση του πυραύλου στον επικαλούμενο στόχο εντός αστικής ζώνης. Όπως επίσης και αν ήξεραν οι Ισραηλινοί αν υπήρχαν και τι είδους παρακείμενα κτήρια. Και το σπουδαιότερο, αν γνώριζαν πως υπήρχαν άμαχοι (και τι θρησκεύματος άμαχοι) εντός τους.

Σιωπή.

Αντίθετα, τα Hellenic Hoaxes αναφέρουν κάτι υπό τη σκέπη ανακάλυψης. Ότι στο κτήριο των γραφείων της εκκλησίας, στο ισόγειο του οποίου έχασαν τη ζωή τους νέοι, γέροι και παιδιά, στεγάζεται το «Σώμα Αράβων Ορθόδοξων Προσκόπων της Γάζας». Το γιατί το αναφέρουν δεν το λένε. Το πέταξαν και το άφησαν να αιωρείται.

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 18 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Όλοι τους βρίσκονταν στα γραφεία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, καθώς και στον Ιερό Ναό του οποίου κατέρρευσε η πρόσοψη. Πόσοι ήταν οι νεκροί και οι τραυματίες τρομοκράτες στο επικαλούμενο κτήριο-στόχο του βομβαρδισμού; Όποιος διάβασε κάτι, ας το πει.

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Μαυρογιαννάκης, επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Ντόχα, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στο μοναστήρι, η επίθεση έπληξε την καρδιά της ελληνορθόδοξης κοινότητας στον παλαιστινιακό θύλακα. Εξήγησε ότι πρόκειται για το κέντρο της ορθόδοξης κοινότητας στη Γάζα, μια γειτονιά στην οποία υπάρχει και τζαμί και πως το συγκρότημα της εκκλησίας δεν βρίσκεται κοντά σε στρατιωτικούς στόχους.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έγραφε: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.» Κανένα άλλο σχόλιο, καμία διαμαρτυρία, καμία απαίτηση διερεύνησης του περιστατικού.

Ο εγχώριος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ισραηλινό ομόλογό του, αλλά το στόμα του παρέμεινε κλειστό για το ματωμένο περιστατικό – όπως και του υπόλοιπου «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου – ενώ τα πολιτικά κόμματα έβγαλαν ανακοινώσεις απλά για να τις βγάλουν. Αν, όμως, είχε γίνει κάτι παρόμοιο σε κομματικά γραφεία ή σε γραφεία ΜΚΟ, τότε «προοδευτικοί δικαιωματιστές» θα είχαν κάψει «δημοκρατικά» την μισή Αθήνα.

Αν, μάλιστα, είχε γίνει στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Γάζας ή στην Προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών της Γάζας, μόνο σιωπηρός δεν θα είχε παραμείνει ο δυτικός κόσμος. Αλλά, ευτυχώς, σε παρακείμενα κτήρια αυτών των εκκλησιών δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να υπάρχει ούτε ένας τρομοκράτης της Χαμάς.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 26 Οκτωβρίου 2023

www.eksadaktylos.gr

Υ.Γ.

Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής και της Προτεσταντικής εκκλησίας της Γάζας είναι ή όχι (και) Άραβες; Μήπως, έχουν και Σώμα Προσκόπων ή κάτι αντίστοιχο; Ιδού η μεγίστη (Hoaxes) απορία.

.

Πηγές:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ektakto-vomvardismos-sto-ellinorthodoxo-monastiri-tou-agiou-porfyriou-sti-gaza/

https://www.huffingtonpost.gr/entry/new-york-times-vinteo-apo-ton-vomvardismo-toe-ayioe-porferioe-ste-yaza_gr_65329e65e4b011a9cf796abe

https://www.ellinikahoaxes.gr/2023/10/22/ti-gnorizoume-gia-ton-vomvardismo-plision-tis-orthodoxis-ekklisias-tou-agiou-porfyriou-sti-gaza/

https://hellasjournal.com/2023/10/xafniki-episkepsi-tou-kiriakou-mitsotaki-sto-israil-tha-sinantithi-me-ton-netaniachou/

https://www.freepen.gr/2023/10/1616.html

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest