Από τα αξιοπερίεργα. Το Ισραήλ αγνόησε την προειδοποίηση της Αιγύπτου και διοχέτευε χρήματα από το Κατάρ στην Χαμάς

Ενώ τα σχόλια επικεντρώνονται στην υποστήριξη της Χαμάς από το Ιράν, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Τούρκι Αλ-Φαϊσάλ, τάραξε τα νερά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Rice University των ΗΠΑ, καθώς μεταξύ άλλων, καταδίκασε το Ισραήλ για τη διοχέτευση χρημάτων προερχομένων από το Κατάρ στην Χαμάς. Κάτι που επιβεβαιώνει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, όπου αναφέρεται, μάλιστα, πως η χρηματοδότηση έγινε με παρότρυνση των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ισραηλινή εφημερίδα, η Yedioth Ahronoth (Ynet), ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου Αμπάς Καμέλ είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, για μια «ασυνήθιστη, τρομερή επιχείρηση», αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή. Πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ.

Πρόκειται για δύο περίεργα και ταυτόχρονα σοβαρά πεπραγμένα.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 25 Οκτωβρίου 2023

www.eksadaktylos.gr

.

Πηγές:

https://www.militaire.gr/israel-hamas-saudi-arabia/

https://www.firstpost.com/world/watch-civil-disobedience-brought-down-british-empire-saudi-prince-says-hamas-should-learn-from-india-13285372.html

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/10148966/pos-to-israil-kai-i-dysi-chrimatodotousan-ti-chamas

https://www.anixneuseis.gr/καταρ-χρηματοδοτεί-την-τρομοκρατία-κ/

.

Δημοσίευση Freepen.gr και Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest