Όχι στη νέα ταυτότητα; Κι αν χάσεις την υπάρχουσα; Ούτε προσωπικό αριθμό του πολίτη; Μα, πώς θα εργάζεσαι, θα επιχειρείς, θα συναλλάσσεσαι;

«Η πιο αρνητική μου γνώμη είναι ότι δεν έχουμε πια ιδιωτικότητα, γιατί τα πάντα για εμάς είναι πλέον καταγεγραμμένα κάπου και προσβάσιμα σε κάποιον που έχει αρκετά έντονη επιθυμία να τα αποκτήσει.»

Martin Cooper, Αμερικανός Μηχανολόγος και εμπνευστής του κινητού τηλεφώνου

Στα τέλη του έτους κάθε Έλληνας πολίτης θα κληθεί να διαμορφώσει τον προσωπικό του αριθμό στην κρατική ψηφιακή πλατφόρμα Gov.gr, επιλέγοντας τα τρία τελευταία ψηφία που θα προστεθούν σε εκείνα του υπάρχοντος ΑΦΜ και ο οποίος θα αντικαταστήσει εκείνους της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ.

Ο προσωπικός αριθμός θα συνδεθεί με τις υφιστάμενες κρατικές ψηφιακές εφαρμογές, δηλαδή, δελτίου ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης, κάρτας εργασίας, κάρτας ανεργίας, κάρτας δημότη, πιστοποιητικού εμβολιασμού, κάρτας αναπηρίας, καθώς και με τις εκάστοτε κρατικές οικονομικές παροχές, τύπου market pass, power pass, north evia pass, dentist pass.

Επίσης, θα συνδεθεί με τον ψηφιακό κρατικό ασφαλιστικό φορέα “efka.gr”, την ψηφιακή περιουσιακή-φορολογική πλατφόρμα “aade.gr”, αλλά και την ψηφιακή υγειονομική βάση δεδομένων “eoppy.gov.gr”.

Συνεπώς, αν κάποιος επιλέξει να μην διαμορφώσει «προσωπικό αριθμό του πολίτη» θα είναι αποκλεισμένος από το Gov.gr. Που σημαίνει πως, σε πρώτη φάση, δεν θα διαθέτει κάρτα εργασίας, άρα δεν θα μπορεί να εργάζεται. Επίσης, δεν θα μπορεί να λαμβάνει τυχόν κρατικά επιδόματα.

Έπειτα, όταν ο αριθμός συνδεθεί με την πλατφόρμα “aade.gr” δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση ή να διαθέτει επιχείρηση. Και με το που συνδεθεί με εκείνη του “efka.gr” δεν θα διαθέτει ασφαλιστική και υγειονομική περίθαλψη. Αργότερα, όταν ο προσωπικός αριθμός περάσει στην ταυτότητα δεν θα μπορεί ούτε να ψηφίζει.

Δεν θα υπάρχει ως πολίτης του ελληνικού κράτους.

Αλλά, δεν τελειώσαμε. Υπάρχει και συνέχεια.

Οι τράπεζες ζητούν, πλέον κάθε χρόνο, επικαιροποίηση των προσωπικών μας στοιχείων. Δηλαδή, ταυτότητα, εκκαθαριστικό και βεβαίωση στοιχείων τηλεφώνου καθώς και κατοικίας. Που σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, όποιος δεν θα διαθέτει προσωπικό αριθμό του πολίτη, δεν θα μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του στην τράπεζα.

Οπότε εξάγεται το ερώτημα αν θα μπορεί να συναλλάσσεται και να χρησιμοποιεί τα χρήματά του. Μάλιστα, ακόμα κι αν διαθέτει καβάτζα σε μετρητά, η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι βαίνουμε ταχέως και στην υποχρεωτική ψηφιοποίηση και του χρήματος.

Πορευόμαστε υποχρεωτικά στο «όλα σε ένα».

Όσοι, λοιπόν, σπεύδουν να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης κατά της νέας ταυτότητας, ας έχουν κατά νου ότι η επανάσταση πιθανότατα θα κριθεί με τον προσωπικό αριθμό του πολίτη. Και μάλιστα, όχι τον Αύγουστο του 2026 που έχει τεθεί ως χρονικό όριο για την αλλαγή των ταυτοτήτων, αλλά συντομότερα.

Όσο για τους υπέρμαχους της ψηφιοποίησής τους υπό έναν ενιαίο αριθμό και των προσωπικών τους δεδομένων σε μία και μοναδική πλατφόρμα, ας αναρωτηθούν τι πρόκειται να κάνουν, αν μελλοντικά τους τεθεί μία νέα υποχρεωτικότητα.

Το πέρασμα του «όλα σε ένα» υπό το δέρμα τους.

Σε όποιον χαμογελά ειρωνικά τον περιμένει ένα μελλοντικό δωράκι:

«Η επόμενη γενιά θα έχει το τηλέφωνο ενσωματωμένο κάτω από το δέρμα των αυτιών της. Τέτοιες συσκευές δεν θα χρειάζεται να φορτιστούν καθώς ‘το σώμα σας είναι ο τέλειος φορτιστής’»

Martin Cooper, Αμερικανός Μηχανολόγος και εμπνευστής του κινητού τηλεφώνου

Και στο κινητό υπάρχει ήδη η εφαρμογή Wallet-Gov.gr, καθώς και ψηφιακού χρήματος.

Καλή φώτιση σε όλους.

=

«Κύριος διασκεδάζει βουλὰς ἐθνῶν, ἀθετεῖ δὲ λογισμοὺς λαῶν καὶ ἀθετεῖ βουλὰς ἀρχόντων·»

Ψαλμός 32,10

=

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 6 Σεπτεμβρίου 2023

www.eksadaktylos.gr

.

Προηγούμενα σχετικά άρθρα:

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ήρθε. Ψηφιακό νόμισμα και ταυτότητα. Έρχονται. Έπειτα; Όλα σε ένα; Υπό το δέρμα μας; – 3 Αυγούστου 2021

Η δημοκρατία της υποχρεωτικότητας – 17 Δεκεμβρίου 2021

Τηλεχειριζόμενη ανθρωπότητα: «Τους βομβαρδίσαμε μέχρι να βλέπουν τον κόσμο με τον τρόπο που εμείς θέλαμε να τον βλέπουν» – 20 Μαίου 2022

Ψηφιακό κράτος και ψηφιακή ζωή δεν ευνοούν την εξέλιξη και την ασφάλεια, αλλά την οπισθοδρόμηση και την ανασφάλεια – 25 Νοεμβρίου 2022

Μετανθρωπισμός: Προ των πυλών ή έχει ήδη ξεκινήσει; H ανθρώπινη νοημοσύνη υπό την τεχνητή νοημοσύνη της παγκόσμιας ελίτ – 10 Φεβρουαρίου 2023

.

Πηγές:

https://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/nees-taytotites-me-morfi-pistotikis-kartas-apo-septemvrio-poso-tha-kostizoyn/

https://www.protothema.gr/greece/article/1408406/erhetai-o-prosopikos-arithmos-tou-politi-tha-einai-eniaios-gia-afm

https://www.cnbc.com/2023/03/01/mobile-phone-inventor-next-generation-will-have-devices-in-their-skin.html

https://www.smh.com.au/technology/we-don-t-have-any-privacy-anymore-says-inventor-of-the-mobile-phone-20230301-p5coga.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Cooper_(inventor)

https://el.wikipedia.org/wiki/Μάρτιν_Κούπερ

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest