Σε αυτόν τον λεβέντικο τόπο, όσοι έψαχναν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους σε λάθη άλλων, τρώγανε καρπαζιές. Πλέον τους δίνουμε αξιώματα για να κάνουν το κοκόρι και εμείς τις κότες

Κάποτε, σε αυτή την περήφανη χώρα, όταν βλέπαμε αδικία ξεσηκωνόμασταν, διαμαρτυρόμασταν. Σήμερα, λουφάζουμε, γεμίζουμε το σώβρακο σκατά, καθαριζόμαστε, φοράμε ένα πρώην καφετιασμένο εσώρουχο και παραμυθιαζόμαστε πως είμαστε τίγκα σε ακεραιότητα και παλικαριά.

Κάποτε, σε αυτή την παλικαρίσια πατρίδα, όσους πούλαγαν μούρη τους απαξιώναμε, τους φτύναμε. Τώρα, όχι μόνο τους γλείφουμε, αλλά τους δίνουμε και αξιώματα για να ξεπουλήσουν την ιστορία μας, την περιουσία μας, τα κυριαρχικά-οικονομικά μας δικαιώματα, τα ηπειρωτικά-νησιωτικά-θαλάσσια εδάφη μας, τις συνταγματικές μας ελευθερίες, την αξιοπρέπειά μας, την ασφάλειά μας, την υγεία μας, την ίδια μας της ζωή και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό.

Κάποτε, σε αυτόν τον λεβέντικο τόπο, εκείνους που έψαχναν να βρουν το λάθος ενός άλλου για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους, τους πλακώναμε στις καρπαζιές και τους στέλναμε σπίτι τους. Πλέον, τους εκλέγουμε για να κάνουν το κοκόρι και εμείς τις κότες.

Ως πότε;;;

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 3 Μαρτίου 2023

www.eksadaktylos.gr

.

Σημείωση:

Κάνω το κοκόρι: Παριστάνω τον γενναίο, χωρίς να είμαι

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest