«Στην μια μου χέρα έχω το Σταυρό, στην άλλη το τουφέκι …»

Απέναντι στην προκλητική ομιλία του Ερντογάν, ο υπάρχον πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε μία πρώτη απάντηση, η οποία αρμόζει σε επίπεδο σχολικής εκπαίδευσης:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας»

Την ευθύνη λοιπόν για το περιεχόμενο της αισχρής ομιλίας του Τούρκου προέδρου εναντίον της πατρίδας μας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών φέρει ακέραια το εγχώριο ενδοτικό και ανώριμο πολιτικό μας σύστημα.

Πλέον η τουρκική ηγεσία προπαγανδίζει απροκάλυπτα πως η Ελλάδα επιτίθεται στην Τουρκία. Ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία και επομένως ότι η Τουρκία χρειάζεται να αμυνθεί. Προετοιμάζει δηλαδή το έδαφος για μία κλιμάκωση των ενεργειών της, τις οποίες θα έχει φροντίσει να περάσει στη διεθνή και στην εσωτερική κοινή γνώμη ως αμυντικές.

Όποιος νομίζει ότι οι δήθεν «σύμμαχοι» χαμογελούν ακούγοντας τα επιχειρήματα των Τούρκων μάλλον τους διαφεύγει το γεγονός ότι συνεχίζουν να τους χαϊδεύουν παρά το γεγονός ότι όχι μόνο έχουν εισβάλει παράνομα σε τρεις κυρίαρχες χώρες, Κύπρο, Ιράκ, Συρία, αλλά έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τσιμουδιά δεν βγάζουν οι «δημοκράτες» των συμφερόντων.

Στο σημείο που φτάσαμε μία πλήρης αποδόμηση των προκλητικών τουρκικών ισχυρισμών από έναν Έλληνα πρωθυπουργό στον ΟΗΕ είναι ανεπαρκής. Ακόμα και ένα ξεκάθαρο κάρφωμα των εγκλημάτων που έχει διαπράξει και διαπράττει η Τουρκία.

Μία πολιτική κεφαλή της Ελλάδας, ένας Έλληνας πρωθυπουργός με καρ…διά χρειάζεται να κλείσει τον λόγο του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τονίζοντας:

«Στην μια μου χέρα έχω Σταυρό
Στην άλλη το τουφέκι
Και στην ψυχή παρα΄χωστώ
Φωτία κι αστροπελέκι» *

Αυτός ο πρωθυπουργός αρμόζει στους Έλληνες.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

www.eksadaktylos.gr

.

* Από τους στίχους για το τραγούδι «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» του Γιάννη Χαρούλη (στίχοι Γιώργου Σταυρακάκη), σε εκτέλεση Ψαραντώνη και Βασίλη Παπακωνσταντίνου

.

Δημοσίευση Freepen.gr

Pin It on Pinterest