Η πολιτική μας ελίτ «σκάβει το λάκκο μας» κάνοντας πλάτες στις τουρκικές διεκδικήσεις στο ΝΑΤΟ. Μετατρέπει την Ελλάδα μας σε «ζωάκι» νατοϊκής και τουρκικής συντροφιάς.

Με τη σύμφωνη γνώμη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, η Φιλανδία και η Σουηδία μετατρέπονται σε τουρκικούς χαφιέδες, κυνηγώντας και φυλακίζοντας Κούρδους που ζουν στις χώρες τους, τους οποίους και θα εκδίδουν στους Τούρκους.

Παράλληλα, οι παράνομες τουρκικές στρατιωτικές εισβολές εντός της επικράτειας δύο κυρίαρχων κρατών, της Συρίας και του Ιράκ, με σκοπό την εθνοκάθαρση των Κούρδων, ουσιαστικά νομιμοποιήθηκαν.

Οι περίφημοι νατοϊκοί μας «σύμμαχοι» αποδέχτηκαν την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

Η δε πολιτική μας εξουσία, όχι μόνο συναίνεσε στις τουρκικές αξιώσεις που τέθηκαν κατά την νατοϊκή σύνοδο, αλλά κατάφερε και τρία πρωτόγνωρα πράγματα.

Πρώτον, αποδέχτηκε ότι οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες.

Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να πω ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από τις κουρδικές οργανώσεις.» https://www.freepen.gr/2022/07/blog-post.html

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αντίδραση από πολιτικό αρχηγό των συστημικών κομμάτων απέναντι σε αυτή του τη δήλωση.

Δεύτερον, εμμέσως, έκλεισε τα μάτια σε μία άλλη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας, εκείνη στην Κύπρο.

Τρίτον, λουφάζοντας για μία ακόμα φορά απέναντι σε τουρκικούς εκβιασμούς και μάλιστα κατά τη διάρκεια συνόδου του ΝΑΤΟ, προετοίμασε το έδαφος για την αποδοχή ενός επόμενου τουρκικού εκβιασμού.

Οι δε «σύμμαχοι», μας έδειξαν πόσο εύκολα αποδέχονται τουρκικούς εκβιασμούς, προς χάριν των συμφερόντων τους. Μάλιστα, η επιτήδεια ουδέτερη στάση τους απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις προς την πατρίδα μας, ειδικά μέσω του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπερκ, προοιωνίζει το τι επακολουθεί.

Η Ελλάδα μας δεν διαθέτει πολιτικούς που να έχουν το σθένος να προβάλουν βέτο στους τουρκικούς όρους ένταξης της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

Η εγχώρια πολιτική κάστα, δικαιολόγησε τις τουρκικές απαιτήσεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αντί να αδράξει την ευκαιρία και να ζητήσει ανταλλάγματα, όπως κάνει η θρασύτατη Τουρκία. Με τη μέγιστη διαφορά ότι τα δικά μας εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Όπως και όχι μόνο, η απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, η άρση του τουρκικού casus belli στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και η αποκατάσταση των τουρκικών παραβιάσεων της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ταυτόχρονα, νομιμοποιεί τουρκικές στρατιωτικές εισβολές, τη στιγμή που η Τουρκία μας απειλεί με αντίστοιχες.

Η εγχώρια πολιτική ελίτ μετατρέπει την Ελλάδα μας σε «ζωάκι» νατοϊκής και τουρκικής συντροφιάς.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 2 Ιουλίου 2022

www.eksadaktylos.gr

.

Δημοσίευση Freepen.gr

Pin It on Pinterest