Απαρχή της ανθρώπινης ζωής: Με τη σύλληψη ή με τη γέννηση; Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και οι αντιδράσεις.

Το προσχέδιο της ετυμηγορίας του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις εκτρώσεις είχε διαρρεύσει από τον προηγούμενο μήνα, αλλά κανείς, μα κανείς δεν κατήγγειλε τη διαρροή. Ούτε, βέβαια, δόθηκε κρατική εντολή έρευνας για το πώς και από ποιον έγινε. Μάλιστα, η διαρροή εργαλειοποιήθηκε τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και από κορυφαία πολιτικά πρόσωπα άλλων χωρών. Γεγονότα που καταδεικνύουν το βάθος της σήψης, αλλά και της δολιότητας του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «Το Σύνταγμα δεν κάνει καμία αναφορά στην άμβλωση και κανένα από τα άρθρα του δεν προστατεύει ρητά αυτό το δικαίωμα». Μάλιστα, ο δικαστής καταλήγει πως «Ήρθε η ώρα να θέσουμε το ζήτημα των αμβλώσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού».

Παρόλα αυτά επικεφαλής κρατών, πολιτικά πρόσωπα, προβαλλόμενες προσωπικότητες και μέσα μαζικής ενημέρωσης εκδήλωσαν και εκδηλώνουν την αντίδρασή τους με δριμείς χαρακτηρισμούς, χωρίς να επιχειρηματολογούν απέναντι στη νομική υποστήριξη της απόφασης.

Το χειρότερο, αφήνουν άθικτη ή μάλλον ακόμα χειρότερα, διαστρεβλώνουν την ουσία του ζητήματος.

Τι είναι το ανθρώπινο έμβρυο; Είναι τμήμα του γυναικείου σώματος, όπως το χέρι ή το πόδι ή είναι μία διαφορετική ανθρώπινη ύπαρξη. Μήπως είναι ένας αγέννητος άνθρωπος; Μπορώ εγώ, μπορείς εσύ, μπορεί ο καθένας μας να καθορίζει αν θα γεννηθεί ή όχι ένας άνθρωπος; Αν είναι κατακριτέο – και σαφέστατα είναι κατακριτέο – να υφίστανται διαχωρισμοί της ανθρώπινης υπόστασης με βάση το φύλο, το χρώμα, την κοινωνική προέλευση, τότε γιατί ένας άνθρωπος να έχει μειωμένη ανθρώπινη αξία αν προκύψει ακόμα και από τον πιο βάναυσο βιασμό μίας γυναίκας;

Τη στιγμή της σύλληψης εκπέμπεται μία λάμψη φωτός. Το γεγονός επιβεβαίωσε έρευνα του Northwestern University των ΗΠΑ. Με τη σύντηξη σπερματοζωαρίου και ωαρίου δημιουργείται το πρώτο κύτταρο του νέου ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα αποκτά όλο το γενετικό του υλικό. Η μετέπειτα εξέλιξή του είναι θαυμαστή. Την 25η μέρα, χτυπά για πρώτη φορά η καρδιά του. Το αίμα του ξεκινά να κυλά στα αιμοφόρα του αγγεία. Είναι οι μέρες που η γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην έμμηνο ρύση της και … τρέχει να αγοράσει ένα αυτοδιαγνωστικό σκεύασμα εγκυμοσύνης. Το κεφάλι και ο λαιμός του παίρνουν μορφή την 5η εβδομάδα, ενώ τον 3ο μήνα έχουν σχηματιστεί όλα τα κύρια όργανά του. Στις αρχές του 4ου μήνα το έμβρυο ανοίγει και κλείνει τα δάκτυλά του και στο τέλος του μήνα γίνεται διακριτό το φύλο του. Αγόρι ή κορίτσι. Τον 5ο μήνα αντιδράει στους οξείς και δυνατούς ήχους. Τον 6ο μήνα, ξεχωρίζει τη φωνή της μάνας του. Αν εκείνη χτυπήσει την κοιλιά της εκείνο θα της απαντήσει. Τον 9ο μήνα ετοιμάζεται να δεχθεί την μητρική της αγκαλιά.

Όμως, εκτός από την ξεχωριστή οργανική κατάσταση του ανθρώπινου εμβρύου σε σχέση με την εγκυμονούσα μητέρα του, η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει μία ακόμα πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Της ψυχής.

Οι καθηγητές Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου, στο βιβλίο τους με τίτλο «Έτσι βλέπω τον κόσμο» τονίζουν: «’θάνατος’ σημαίνει το πέρασμα από το μη υπάρχον αλλά αισθητό, στο μη αισθητό αλλά υπάρχον. Είναι μία απλή αλλαγή κατάστασης και όχι η κατάργηση της ίδιας της κατάστασης.»

Όπως εξηγούν: «Αν μπορούσαμε να δούμε ανεξάρτητα τα σωμάτια ή τα αντικείμενα, όσο κοντά κι αν αυτά βρίσκονταν, δε θα βλέπαμε μεμονωμένα και ξεχωριστά ένα τραπέζι, έναν άνθρωπο, ένα άλλο αντικείμενο». Και συνεχίζουν: «Επειδή όμως τα στοιχειώδη σωμάτια είναι ρεύματα ενέργειας θα βλέπαμε όλο το σύμπαν σαν ένα χυλό ενέργειας. Τίποτα δεν θα διακρινόταν από το άλλο γιατί τα στοιχειώδη σωμάτια που φτιάχνουν ένα τραπέζι, είναι ομοειδή με τα στοιχειώδη σωμάτια που φτιάχνουν όλα τα άλλα αντικείμενα. Όλο το σύμπαν θα ήταν ένας χυλός τεράστιας κοχλάζουσας ενέργειας.».

Όπως προσθέτουν οι δύο Έλληνες καθηγητές, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Φρεντ Χόυλ: «Τα πάντα υπάρχουν. Ότι υπήρξε κάποτε και ότι θα υπάρξει στο μέλλον, ενυπάρχει ήδη στο παρόν.»

Όλα και όλοι μας, λοιπόν, είμαστε ένα απειροελάχιστο κομματάκι ενός ενιαίου συμπαντικού χυλού ενέργειας, ο οποίος πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Τι αλλάζει; Η κατάσταση.

Μάλιστα, ο Μάνος Δανέζης και ο Στράτος Θεοδοσίου σε ένα άλλο βιβλίο τους, με τίτλο «Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ) ξεκαθαρίζουν ότι, «η σύγχρονη φυσική αποδέχεται θεωρητικά την ύπαρξη ενός υπεραισθητού συμπαντικού, πραγματικού χώρου, τον οποίο δέχεται και η θεολογική σκέψη».

Τα ίδια, αλλά με διαφορετική λεκτική δόμηση, μας έχουν καταθέσει και άγιοί μας σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας, μα και της ουσίας της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός αναφέρει: «Ἅμα δὲ τὸ σῶμα καὶ ἡ ψυχὴ πέπλασται οὐ τὸ μὲν πρῶτον, τὸ δὲ ὕστερον». Δηλαδή, μαζί πλάθονται ψυχή και σώμα, όχι το μεν πρώτο, το δε δεύτερο.

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης εξηγεί με τη σειρά του ότι «Οὔτε γὰρ σῶμα πρὸ τῆς ψυχῆς ὑφίστατο, οὔτε ψυχὴ πρὸ τοῦ σώματος».

Επίσης, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής γράφει ότι το έμβρυο εμψυχούται «άμα τη συλλήψει».

Υπάρχει όμως και ένα σχετικό συνταρακτικό γεγονός που μας χάρισε ο ίδιος ο Κύριός μας, ο Ιησού Χριστός.

Η Θεοτόκος, μετά τον Ευαγγελισμό της, έγκυος πλέον, επισκέφτηκε την εξαδέλφη της Ελισάβετ, που ήταν ήδη έγκυος έξι μηνών στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, όταν ασπάστηκαν οι δύο γυναίκες, το βρέφος στην κοιλιά της Ελισάβετ, ο Ιωάννης δηλαδή, σκίρτησε. Τότε, η Ελισάβετ κατάλαβε δύο πράγματα, τα οποία ήταν αδύνατο να τα αντιληφθεί από μόνη της. Πρώτον, ότι η Θεοτόκος Μαρία ήταν έγκυος, καθώς ήταν μόλις στον πρώτο της μήνα. Δεύτερον, πως ο καρπός της κοιλίας της ήταν ευλογημένος, ήταν ο Κύριος μας.

Ναι, ο ευρισκόμενος έξι μηνών στην κοιλιά της μάνας του, αγέννητος Ιωάννης, αντιλήφθηκε πριν από την «εν ζωή» μάνα του, Τον επί μόλις ενός μηνός στην κοιλιά της μάνας Του «αγέννητο» Ιησού Χριστό!

Ο δε ευαγγελιστής Λουκάς, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, κάνει λόγο για βρέφος, κι ας είναι αγέννητο.

Το κυριότερο, ο ίδιος ο Κύριός μας, μας φανερώνει ότι το κάθε εν κοιλία βρέφος είναι ένας πλήρης άνθρωπος από την πρώτη στιγμή.

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 27η Ιουνίου 2021

www.eksadaktylos.gr

.

Πηγές:

https://news.northwestern.edu/stories/2016/04/radiant-zinc-fireworks-reveal-quality-of-human-egg.html https://share24.gr/episthmones-entopisan-lampseis-fwtos-ti-stigmh-ths-gonimopoihshs/

https://www.iatronet.gr/ygeia/maieftiki-egkymosyni/article/958/anaptyxi-toy-emvryoy.html

https://www.mothersblog.gr/to-embryo-ana-evdomada

https://maternacare.gr/klinikes-plhrofories/maieytikh/embryiki-anaptyksi/prwto-trimhno/

https://www.paidiatros.com/egkymosini/ygeia/syllipsi-toketos

https://www.ivf-embryo.gr/parakoloythisi-tis-kyisis/fysiologiki-kyisi/maieytiki/i-anaptyxi-toy-emvryoy

http://agiosathan.gr/αγία-γραφή/καινή-διαθήκη/108-κατα-λουκαν-ευαγγελιον-κεφ-1-12

https://www.afistemenaziso.gr/syxnes/pote-empsyxonetai-to-emvryo

https://www.leto.gr/page.aspx?p_id=1402

https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-anotato-dikasterio-anatrepei-sentaymatike-apofase-yia-ta-dikaiomata-ton-amvloseon_gr_62b5cd45e4b04a6173698bfe

Βιβλίο: «Στα ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ), των καθηγητών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στράτου Θεοδοσίου και Μάνου Δανέζη, εκδόσεις Δίαυλος

Βιβλίο: «Έτσι βλέπω τον κόσμο», των καθηγητών Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στράτου Θεοδοσίου και Μάνου Δανέζη, εκδόσεις Δίαυλος

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest