Παιχνίδια μυαλού για τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό της ψυχής μας

Άνθρωποι πανικοβάλλονται στο άκουσμα πως εδώ και σχεδόν δύο χρόνια 7 παιδιά έως 17 ετών έχασαν τη ζωή τους με κορωνοϊό. Πόσο περισσότερο όμως θα τρομοκρατούνταν, αν μάθαιναν ό,τι μόνο το έτος 2019 πέθαναν από καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και λοιπές παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος όχι 7, αλλά 17 παιδιά έως 19 ετών. Αν στη συνέχεια έφταναν στα αυτιά τους ότι το ίδιο έτος έφυγαν επιπλέον όχι 7, αλλά 29 παιδιά από νοσήματα του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, τότε θα προσέφευγαν σε καταθλιπτικά; Πως ακόμα όχι 7 ούτε 29, αλλά 56 παιδιά, εκ των οποίων 5 βρέφη, δηλαδή κάτω του ενός έτους, πέθαναν από καρκίνο, θα κλεινόντουσαν σε ψυχιατρείο;

Συνάνθρωποί μας σαστίζουν μπροστά στο γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πεθάνει περίπου 28.500 συνάνθρωποί μας με κορωνοϊό. Άραγε, πόσο δικαιολογημένη είναι αυτή η υστερία φόβου, όταν από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος πεθαίνουν 13.000 άνθρωποι ετησίως, δηλαδή 26.000 σε δύο χρόνια. Άλλες όχι 13.000 αλλά 33.000 κάθε χρόνο, άρα 66.000 σε δύο χρόνια από καρκίνο. Ενώ επιπλέον 45.000 ετησίως, δηλαδή όχι 28.500 αλλά 90.000 σε δύο χρόνια από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Σε λίγες μέρες θα ευχόμαστε «Χριστός Ανέστη» και θα απαντάμε «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος». Όμως, πιστεύουμε ό,τι ο Κύριος είναι το Φως του κόσμου; Ότι όποιος Τον ακολουθεί δεν θα περπατάει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το ζωντανό Φως; (Ιωάννου 8,12) Αν ναι, τότε γιατί φτάσαμε στο σημείο να λέμε τρομοκρατημένοι «Κοίτα τι έπαθε, πέθανε από κορωνοϊό» και σταματήσαμε να εκφέρουμε ελπιδοφόρες ευχές, όπως «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του» ή «Μακάρι η ψυχή του να πήγε κοντά στον Χριστό»;

.

ὅτι Κύριος ἀγαπᾷ κρίσιν καὶ οὐκ ἐγκαταλείψει τοὺς ὁσίους αὐτοῦ, εἰς τὸν αἰῶνα φυλαχθήσονται· ἄνομοι δὲ ἐκδιωχθήσονται, καὶ σπέρμα ἀσεβῶν ἐξολοθρευθήσεται (Ψαλμός 36, 28)

.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας

15 Απριλίου 2022

www.eksadaktylos.gr

.

Υ.Γ.

‘Ο Πανάγιος Τάφος, το Άγιο Φως και ο μη «θάνατος»’

 «Στις 26 Οκτωβρίου του 2016 και ώρα 19.11 ανοίχθηκε ο Πανάγιος Τάφος του Ιησού Χριστού από την ομάδα αποκατάστασης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η επικεφαλής της ομάδας, καθηγήτρια κυρία Αντωνία Μοροπούλου ανέφερε ότι, όταν ανοίχθηκε η ταφική κλίνη τα όργανα μέτρησης σταμάτησαν εξαιτίας της μεγάλης ενέργειας που εκλύθηκε… η συνέχεια: https://www.freepen.gr/2020/04/blog-post_813.html»

.

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest