Προ δύο μηνών έγινε δημοσκόπηση για το πρόστιμο. Υπάρχει ατζέντα; Είναι μέτρο σωτηρίας ή παλιανθρωπιάς;

Το νέο μέτρο-πρόστιμο φαίνεται πως είχε μελετηθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, καθώς είχε προηγηθεί δημοσκόπηση που το περιείχε ως ερώτημα. Είχα δεχθεί ο ίδιος τηλεφώνημα. http://www.freepen.gr/2021/09/blog-post_617.html. Μία περίοδο που τα επιδημιολογικά δεδομένα δε δικαιολογούσαν την εφαρμογή του. Κάτι που καλλιεργεί υπόνοιες ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν τεθεί στο «τραπέζι» καιρό πριν ανακοινωθούν, ανεξάρτητα από την υφιστάμενη πορεία του κορωνοϊού. Πως αυτό που απομένει για την εφαρμογή τους είναι η έλευση της κατάλληλης στιγμής, η οποία όλως τυχαίως, μετά από λίγο διάστημα … έρχεται.

Η υπόνοια ενισχύεται αν προστρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν. Τότε, θα συνειδητοποιήσουμε μία προσεγμένη προετοιμασία της κοινής γνώμης. Για παράδειγμα, με την προβολή σχετικών δηλώσεων συγκεκριμένων και καθόλα τυχαίων ειδικών και συνταγματολόγων σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Το βασικό επιχείρημα του προστίμου αναφέρει πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών είναι η πλειοψηφία των θανόντων και ταυτόχρονα αυτοί που πιέζουν το σύστημα υγείας. Κάτι που αποτελεί κλασικό παράδειγμα «επιχειρήματος ή πλάνης του αχυράνθρωπου». http://www.freepen.gr/2020/10/blog-post_96.html. Οι λόγοι;

Πλασάρεται ως λογικός, ο παραλογισμός πως 500 ή ακόμα και 700 ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό πιέζουν το σύστημα υγείας μίας χώρας με 10 εκατομμύρια κατοίκους. Το έγκλημα τις ύπαρξης τόσων λίγων ΜΕΘ για τόσο πληθυσμό μετατρέπεται σε επιχείρημα. Έπειτα, στα στοιχεία του ΕΟΔΥ δίνεται ένα νούμερο για ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους διασωληνωμένους, όλους μαζί. Όμως, αυτό το νούμερο όλοι το πλασάρουν μόνο για ανεμβολίαστους διασωληνωμένους. Τυχαίο; Και για πιο λόγο δεν ξεχωρίζονται οι μερικώς εμβολιασμένοι διασωληνωμένοι;

Αποκρύπτουν πως η μη πρόσβαση ανθρώπων στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν οφείλεται στους ανεμβολίαστους, αλλά στο ότι το ίδιο το σύστημα υγείας παραμένει προκλητικά διαλυμένο, άθλιο, υποστελεχωμένο, υποεξοπλισμένο και ανεπαρκές σε σχέση με τα πληθυσμιακά μεγέθη της χώρας μας.

Ενώ, λοιπόν, θα έπρεπε να μην τολμάνε καν να ξεστομίζουν τα παραπάνω στοιχεία, καθώς προδίδουν την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει, επομένως και την ευθύνη τους για τις αυξημένες νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, όχι απλά τα λένε, αλλά τα διατυμπανίζουν ως επιχειρήματα. Πώς; Ονομάζεται προπαγάνδα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Κρύβουν την παντελή απουσία δημόσιας ιατρικής παρακολούθησης όσων ασθενούν με κορωνοϊό στο σπίτι, δηλαδή στα κρίσιμα αρχικά στάδια της νόσου. Γιατί, αν υπήρχε, προφανώς θα ήταν μειωμένα τα περιστατικά που θα χρειάζονταν νοσηλεία και διασωλήνωση. Άρα και οι θάνατοι. Αλλά, με σύμμαχο τα μέσα παραπληροφόρησης θάβεται και αυτό.

Αποκρύπτουν πως εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κορωνοϊού, δεν έχει υπάρξει καμία προληπτικού χαρακτήρα υγειονομική προσέγγιση προς τις ευπαθείς ομάδες και στους άνω των 60 ετών. Όπως, η παροχή δωρεάν στοχευμένων ιατρικών εξετάσεων, ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν αδυναμίες τους και να τους χορηγηθεί δωρεάν η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Όπως και η δωρεάν παροχή συμπληρωμάτων διατροφής με στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους. Ώστε να μην τους προλάβει και τους διαλύσει ο κορωνοϊός. Δε μπορούσαν τόσο καιρό να τους βρουν; Τώρα πώς θα τους εντοπίσουν για να τους χώσουν το 100άρι;

Αποκρύπτουν όχι μόνο την καθυστέρηση, αλλά και τη φτωχή σε μέγεθος προμήθεια θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων, που συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποφυγή διασωλήνωσης, άρα και πίεσης στο δημόσιο σύστημα υγείας, άρα και στους θανάτους. Μάλιστα, μέχρι πρότινος τα δυσφημούσαν.

Κουκουλώνουν το γεγονός ότι η ασύδοτη κυκλοφορία των εμβολιασμένων σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (όπως κέντρα διασκέδασης και γήπεδα), αλλά μέχρι πρότινος ακόμα και αν ερχόντουσαν σε επαφή με κρούσμα, επιτείνουν τη μετάδοση του κορωνοϊού. Το ίδιο συμβαίνει και εξαιτίας των συνθηκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πανεπιστημιακές αίθουσες. Όσοι επιστήμονες εδώ και μήνες τα έλεγαν έτρωγαν λεκτικό ξύλο.

            Πάμε στο εμβόλιο.

Ισχυρίζονται ότι στη Δανία και στην Πορτογαλία που τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι μεγαλύτερα από την Ελλάδα, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα.

Αποκρύπτουν ότι τις τελευταίες μέρες στη Δανία τα κρούσματα καταγράφουν καθημερινά νέο ρεκόρ, ενώ αυξάνονται οι νοσηλείες, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι. Πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχουν παρόμοια ανησυχητικά σημάδια και στην Πορτογαλία. Αποκρύπτουν ότι στη Σιγκαπούρη, με υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης από την Πορτογαλία, υφίσταται η χειρότερη έξαρση του κορωνοϊού από την αρχή της εμφάνισής του. Αποκρύπτουν ότι στην Ιρλανδία, με ισοδύναμο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης με εκείνο της Δανίας, επικρατεί παρόμοια κατάσταση με αυτή στην Πορτογαλία. Ότι στη Γερμανία και στην Αυστρία, με σαφώς υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης από την Ελλάδα, υπάρχει επίσης έξαρση. Ενώ δεν εξηγούν πώς φέτος, με το 75% του πληθυσμού άνω των 16 ετών στην Ελλάδα πλήρως εμβολιασμένο, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι που δεν υπήρχαν εμβόλια.

Αποκρύπτουν ότι τις παραπάνω επιδημιολογικές εξελίξεις κατέγραψε πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση στο διεθνούς φήμης και έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet: https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext?s=08#%20.

Ισχυρίζονται ότι η πτωτική αποτελεσματικότητα των εμβολίων καλύπτεται με τη λεγόμενη τρίτη ενισχυτική δόση, μετά με την τέταρτη, την πέμπτη και πάει λέγοντας. Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό, όποιος τολμούσε να αναφέρει περί απώλειας αποτελεσματικότητας των εμβολίων τον «έτρωγαν ζωντανό». Τα δε πιστοποιητικά εμβολιασμού από αορίστου διαρκείας έγιναν επτάμηνης και η ενισχυτική δόση ορίστηκε στους 6 μήνες. Μα τι λέω. Σήμερα προτάθηκε να γίνει 4 μήνες. Σε λίγο πιθανόν και 3 μήνες; Μα, πότε θα καταλήξουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέχρι πρότινος σούπερ εμβόλια;

Αλλά, επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ενισχυτική δόση σχεδιάστηκε το 2020 για το τότε αρχικό στέλεχος, όχι για την υπάρχουσα ή την κάθε επόμενη μετάλλαξη. Πως, το αν, κατά πόσο και για πόσο χρόνο, διορθώνεται η αποτελεσματικότητα με επιπλέον δόση είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Μάλιστα, ήδη παρουσιάζονται κρούσματα εμβολιασμένων με τρίτη δόση.

Εδώ και μήνες, οι ίδιοι επιστήμονες προειδοποιούσαν πως τα εμβόλια δε σταματάνε τη νόσο ούτε τη μετάδοση, αλλά χαρακτηρίζονταν επικίνδυνοι. Το περίφημο τείχος ανοσίας αποδείχτηκε πλάνη, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για εμβολιαστική ανοσία.

            Ο δε περίφημος ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει πόσοι είναι οι θάνατοι, οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις, τα κρούσματα μεταξύ εμβολιασμένων, ανεμβολίαστων, μερικώς εμβολιασμένων και πρώην νοσούντων με κορωνοϊό. Πόσοι έφυγαν μόνο από κορωνοϊό και πόσοι από άλλη ή προϋπάρχουσα ασθένεια ενώ νοσούσαν με κορωνοϊό ή αφού νόσησαν στο παρελθόν με κορωνοϊό. Απλά και ξεκάθαρα. Γιατί; Προ δύο εβδομάδων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε ενημερώσει ότι μετά από λίγες μέρες θα ανακοινώνονταν κάποια από αυτά τα στοιχεία στις ημερήσιες εκθέσεις, αλλά μόνο τα ποσοστά, όχι τα αριθμητικά μεγέθη. Ποιος ο λόγος, μόνο τα ποσοστά; Αλλά και πάλι, ακόμα περιμένουμε να τα δούμε …

            Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με ένα ιατρικό σκεύασμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά μαζικά σε ανθρώπους. Για το οποίο κανείς δε γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Του οποίου, σύμφωνα με επιστήμονες, οι ήδη καταγεγραμμένες «κίτρινες κάρτες» στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι άκρως ανησυχητικές, παρόλο που γιατροί αναφέρουν ότι δεν καταγράφονται όλα τα περιστατικά. Ενώ, όπως πάλι αναφέρουν επιστήμονες, φέτος παρατηρείται υπερβάλλουσα θνητότητα στον γενικό πληθυσμό, η οποία δε δικαιολογείται λογαριάζοντας τους θανάτους με ή από κορωνοϊό. Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στις πρώτες δύο δόσεις.

            Υποχρεωτικότητα, λοιπόν.

            Ας πάμε τώρα στο πρόστιμο.

Αν κάποιος συνεχίσει να μη θέλει να εμβολιαστεί και δεν έχει να το πληρώσει, θα του κατασχέσουν ότι χρήματα διαθέτει; Μα, τότε πώς θα ζήσει; Δεν τους ενδιαφέρει τους εμφανιζόμενους ως κοινωνικά υπεύθυνους; Όταν δε θα έχει άλλα χρήματα ή αν εξ αρχής δεν έχει, θα τον ρίξουν στη φυλακή, όπως ανακοινώθηκε στην Αυστρία;

Όχι, αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι δικτατορία.

Μετά από λίγο καιρό, το μέτρο-πρόστιμο θα επεκταθεί και στους άνω των 50 ετών; Ήδη κάποιοι τήλε-ειδικοί το προτείνουν. Αργότερα και στους άνω των 40 ετών; Μετά η υποχρεωτικότητα θα συμπεριλάβει μέχρι και τα παιδιά μας;

Όσους επιμείνουν να μην κάνουν το εμβόλιο, θα τους αφήσουν να ψοφήσουν της πείνας ή να κοιτάζουν της φυλακής τα σίδερα; Μα, τότε ποιος θα ανατρέφει ή θα επιμελείται τα παιδιά τους; Ή μήπως θα σταλούν σε οικοτροφείο;

Για όσα παιδιά δε θέλουν οι γονείς τους ή και τα ίδια, να κάνουν το εμβόλιο θα τους απαγορεύσουν να πάνε σχολείο ή θα τους βάλουν πρόστιμο;

Αυτό δεν είναι κοινωνική ευαισθησία, αυτό λέγεται τυραννία.

            Όμως, με το συγκεκριμένο μέτρο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ορισμένες άλλες κοινωνικές ομάδες. Όπως για παράδειγμα, χρόνιους καπνιστές, παχύσαρκους, αλκοολικούς ή και όσους πάσχουν από μία ασθένεια, αλλά δεν εφαρμόζουν πιστά την φαρμακευτική τους αγωγή. http://www.freepen.gr/2021/09/blog-post_617.html. Εκτός αυτών, το σκεπτικό τους μπορεί να επηρεάσει και όσους παραβιάζουν τον ΚΟΚ (υπερβολική ταχύτητα, παράνομη προσπέραση, κλπ). Ας μην πέσουμε λοιπόν από τα σύννεφα, αν σε λίγο καιρό ακούσουμε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται και από αυτούς τους συνανθρώπους μας και επομένως πέσουν στο τραπέζι νέες ρατσιστικές προτάσεις.

            Ο εκ των πιο σεβαστών συνταγματολόγων της πατρίδας μας, καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης, χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το μέτρο-πρόστιμο των 100 ευρώ. Όπως έχει χαρακτηρίσει και ένα σωρό άλλα προηγούμενα κυβερνητικά μέτρα. Το ίδιο και ο γνωστός καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

            Κι όμως, υπάρχουν πολιτικοί, συνταγματολόγοι και ιατρικοί επιστήμονες, που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους μέτρα δικαιολογούνται. Αλλά, για όλες τις προκλητικές και ολοφάνερες τραγικές ελλείψεις και παραλήψεις ή ενέργειες, δε γίνεται καμία αναφορά. Ύποπτο ή όχι;

            Τελικά, πόσοι συνταγματικά αμφισβητήσιμοι νόμοι, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις να απαιτούνται για να στοιχειοθετηθεί ζήτημα δημοκρατικής εκτροπής. Ποιο είναι το όριο πέρα από το οποίο υφίσταται πολιτειακή ανωμαλία. Ειδικά όταν διαφαίνεται πιθανότητα οργανωμένης πρόθεσης. Όπως διακεκριμένοι επιστήμονες επισημάνουν, με όλες αυτές τις παραλήψεις, ελλείψεις, ενέργειες, επιτείνεται η διασπορά του ιού, αυξάνονται οι διασωληνώσεις και τελικά οι θάνατοι. Να, λοιπόν, πώς επέρχεται η «κατάλληλη στιγμή», που αναφέρθηκε στην αρχή, ώστε σε συνδυασμό με την προετοιμασία της κοινής γνώμης, να εφαρμοστεί μία υποφαινόμενη ατζέντα μέτρων.

Μέσα σε όλη αυτή την παράνοια και την μπόχα, ουδείς παραιτείται. Ούτε πολιτικός, ούτε επιστήμονας. Ούτε κανείς άλλος, έστω προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Κανείς. Κότες λειράτες όλοι.

            Για όσους δε, νομίζουν ότι υποκύπτοντας ευλαβικά στις εκβιαστικές επιταγές θα γλιτώνουν από τα αντισυνταγματικά μέτρα και πρόστιμα, ας έχουν υπόψη τους πως ένα πολιτικό και επιστημονικό κατεστημένο που χωρίς ηθικό φραγμό εκβιάζει γιατρούς, νοσηλευτές και ηλικιωμένους, είναι θέμα χρόνου να κάνει το ίδιο σε όλους μας. Όποιος θεωρεί ότι οι δικτατορικές πρακτικές θα μείνουν στο εμβόλιο είναι γελασμένος.

Ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή, δόλια και πονηρή λαίλαπα, είναι το τι πράττει ο καθένας μας.

Προσωπικά, αρνούμαι να συμμετέχω στον κοινωνικό παραλογισμό να ελέγχουμε ο ένας τον άλλον. Αρνούμαι να εκτελώ ψυχασθενικές εντολές. Αρνούμαι να διεκπεραιώνω διχαστικά μέτρα. Αρνούμαι να αποκλείω συνανθρώπους μου από τον Χριστό. Αρνούμαι να συμβάλλω στην επίσπευση της επιβολής ακόμα χειρότερων δικτατορικού πνεύματος διαταγμάτων, νόμων, υπουργικών αποφάσεων. Αρνούμαι να σταματήσω να είμαι άνθρωπος.

Απαιτώ δημοκρατία.

Κάτι τελευταίο. Ο ίδιος βρέθηκα όχι 10 λεπτά, όχι 1 ώρα, αλλά 480 ώρες δίπλα σε νοσούντα με κορωνοϊό. Τη γυναίκα μου. Όχι μόνο δεν την απέφυγα, αλλά την αγκάλιαζα, την φιλούσα, κοιμόμουνα μαζί της. http://www.freepen.gr/2021/09/20.html Γιατί έμαθα από τους γονείς μου να μην εγκαταλείπω τον άνθρωπό μου στα δύσκολα. Να μην συμπεριφέρομαι σε κανέναν σαν να είναι λεπρός. Σήμερα, τι μας βάζουν να κάνουμε; Τι παραδειγματίζονται τα παιδιά μας; Να απομονώνουμε τον συνάνθρωπό μας; Να κοιτάζουμε να σώσουμε την πάρτι μας; Να «πουλάμε» κοινωνική ευαισθησία; Να γινόμαστε υποκριτές και τομάρια; Αυτό, λέγεται παλιανθρωπιά.

Και το κερασάκι. Την περίοδο της καραντίνας έκανα δύο rapid test και ένα μοριακό τεστ, όλα αρνητικά. Μετά από 25-30 μέρες έκανα και τεστ αντισωμάτων και αυτό αρνητικό. Είμαι αρνητής;

Συγγνώμη, ξέχασα να ρωτήσω κάτι.

Είχαμε ακούσει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από κορωνοϊό στο γενικό πληθυσμό κυμαινόταν στο 0,2% με 0,3%, δηλαδή διπλάσιο με τριπλάσιο από εκείνο της γρίπης. Αν όμως, ακούγαμε πως οι πιθανότητες να ζήσουμε μετά από νόσηση με γρίπη είναι 99,9% και με κορωνοϊό 99,7% με 99,8%, πόσοι θα έκαναν το εμβόλιο;

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 3 Δεκεμβρίου 2021

www.eksadaktylos.gr

Δημοσίευση Freepen.gr & Meganisinews.eu

Pin It on Pinterest